Geschiedenis van onze school

Midden jaren vijftig van de vorige eeuw besluiten de dan 12 West-Friese gemeenten gezamenlijk een openbare school voor mlk (moeilijk lerende kinderen) in Hoorn op te richten.

Deze school wordt de Beatrixschool genoemd en krijgt een gebouw in de Tweeboomlaan.Het eerste hoofd van onze school is de heer Ben Hulst.

Midden jaren zestig vraagt een groep ouders met verstandelijk gehandicapte kinderen om in Hoorn ook een school voor zmlk (zeer moeilijk lerende kinderen) op te richten. De zmlk-afdeling krijgt een apart gebouwtje achter de Beatrixschool, gelegen aan de Joh. Poststraat (tegenwoordig is dit de Marokkaanse moskee). 

De zmlk-afdeling van de Beatrixschool groeit in de jaren zeventig. In 1978 verhuist de afdeling zmlk naar het voormalig kleuterschoolgebouw in de Eikstraat. De heer Henk Polman Tuin, die halfweg jaren zeventig als leerkracht op de zmlk-afdeling is gaan werken, wordt vanaf 1980 het hoofd van deze zmlk-school, die als naam “De Eenhoorn” krijgt. 

De leerlingen van de Eenhoorn vanaf zestien jaar gaan daarna naar het gebouw in de Johannes Poststraat. En er wordt een naam voor deze afdeling bedacht: de Stormvogel. 

Vanaf 1 juli 2006 is de Stormvogel gevestigd aan de Van Oostzanenstraat 11 in Hoorn. Op dit terrein stonden oorspronkelijk twee gebouwen voor verschillende scholen. Tijdens de verbouwing werden de twee scholen en de sportzaal met elkaar verbonden tot één prachtig gebouw: VSO de Stormvogel, school voor zmlk en mg. 

VSO Stormvogel - onderwijsaanbod

Interesse in onze school?

Stuur ons een mailtje met je verhaal of neem even telefonisch contact met ons op, wij maken graag een afspraak met u om nader kennis te maken.

SBO Palet

Schoolgids

Editie 2022-2026

Uitgebreide schoolinformatie VSO Stormvogel.


Dit is een PDF bestand die u veilig kunt downloaden en openen.